FullSizeRender

– Sluttpakken ble min mulighet

FRA NEDTUR TIL OPPTUR: Vorian Maryssael er en perle av et menneske jeg var så heldig å bli kjent med i fjor. Den kloke, sprudlende dama er svenskmeksikansk, utdannet geolog og har bak seg en lang, internasjonal karriere som leder i oljebransjen.

Men da nedturen kom i bransjen, var Vorian en av de mange som fikk tilbud om sluttpakke. Den takket hun ja til – og har aldri angret.

– I hele karrieren min har jeg bare kjørt på i full fart. Jeg har aldri tenkt ordentlig gjennom hvem er jeg og hva vil jeg. Og da jeg var 38, skjedde alt på en gang: Jeg traff pappaen til barna mine, vi fikk raskt tvillinger og samtidig fikk jeg tilbud om jobb i FN og vi flyttet til Wien. Men det skjedde noe da jeg ble mor… jeg fikk et nytt syn på meg selv.

– Hva forandret seg?

– Kontrasten mellom hvordan jeg var som mamma og hvordan jeg var som leder ble veldig stor. Det ble tydelig for meg at jeg spilte en rolle som ikke var meg. Jeg jobbet i en veldig mannsdominert bransje og hadde bare mannlige rollemodeller. Jeg skulle ikke vise følelser. Men da jeg ble mor, oppdaget jeg at det var et følelsesmenneske jeg var.

– Hva gjorde du da du skjønte det?

– Vi dro etter hvert hjem hjem til Norge og jeg fortsatte å kjøre på som før. Men så kræsjet alt… ekteskapet gikk ikke, jeg mistet to jobber på rappen, fikk tilbud om sluttpakke… jeg kunne sikkert ha blitt der litt lenger, men det skar seg. Jeg klarte ikke klarte å skape tillit hos medarbeiderne mine. Jeg fikk tilbudet og tenkte: Skal jeg forsøke å reparere den manglende tilliten eller skal jeg tenke helt nytt? Jeg valgte det siste, tok sluttpakke og tok en time out i livet mitt. Jeg ville finne mer ut av hva som hadde skjedd. Hva er det jeg gjør som skaper disse konfliktsituasjonene i livet mitt?

– Skikkelig selvransakelse, med andre ord…

– Ja, jeg måtte finne ut av hvem jeg er og hva som er viktig for meg. Og da oppdaget jeg at jeg hele tiden har villet være den flinke. Den som presterer, den som skaper resultater. Det vil jeg fortsatt være, men jeg har innsett at jeg kan skape resultater på så mange andre måter enn den jeg valgte.

– Og hvilken måte var det?

– Jeg hadde vært redd for å vise min egen sårbarhet og da ble jeg i stedet veldig hard, aggressiv og kategorisk… Jeg fant ut at skal jeg forbedre måten jeg er for overfor andre på, må jeg bli mykere. Jeg må slippe til følelsene mine. Jeg har jobbet mye med å akseptere at jeg er et følelsesmenneske.

– Det er ett år siden du gikk ut av oljebransjen. Hva har du lært dette året?

– At alt er mulig! Jeg bestemmer ikke over omstendighetene, men jeg bestemmer over mitt eget liv. Jeg bestemte ikke at jeg skulle miste jobben, men jeg bestemte hva jeg skulle gjøre videre.

Vorian jobber idag som kursholder i forhandlingsteknikk og har hele Skandinavia som nedslagsfelt. Samtidig har hun utdannet seg til NLP-coach og har studert autentisk lederskap i USA. Les mer om Vorian og hva hun jobber med her!

 

Vorians tips: Slik blir du enda bedre kjent med deg selv

– Ta først og fremst beslutningen om at du er et menneske som må lære deg selv å kjenne igjen og igjen. I tenårene definerer du hvem du er, og så tror du at du fortsetter å være den personen hele livet. Men vi forandrer oss hele tiden. Jeg tror det er viktig at vi bevisstgjør oss selv på hvem vi er i ulike situasjoner, at vi har en løpende dialog med oss selv. Særlig når vi kommer i ubehagelige situasjoner eller kjenner friksjon. Men friksjon er positivt, det gir mulighet til selvrefleksjon. Ingen vekst uten at det gjør litt vondt. Tenk etter: Hvorfor opplever jeg dette som ubehagelig? Er det mulig å gjøre det på en annen måte? Hvordan kan jeg åpne dørene så jeg klarer denne situasjonen bedre? Vær våken, ta tak i følelsene og ikke fei dem under teppet.

 

Interessert i å høre mer om mental trening? Ta kontakt for nærmere info. og timebestilling. Mental trening er for alle!