Om meg

Mental trener, coach, storyteller… Jeg elsker å hjelpe mennesker i en utviklingsprosess og jeg elsker å formidle historier, enten det er her eller på Instagram, der jeg gir daglige tips.

Det å jobbe med prosesser som gjør folk sterkere, gladere , bedre og tydeligere for seg selv og andre! Det å hjelpe folk med å finne gullet, ressursene sine.  Ja, det er sånt som gir stor mening for meg. I 2016 startet jeg med mental trening og coaching (NLP, nevrolingvistisk programmering) og har etter hvert tatt flere sertifiseringer; nå sist NLP Professional Coach. Jeg er sertifisert NLP Business Coach, Helsecoach og Mindfullnessinstruktør — og ikke minst har jeg spesialisisert meg som mental trener, med mer spisset fokus på idretts- og prestasjonspsykologi.

Som mental trener ønsker jeg selvfølgelig at flest mulig skal oppleve gleden ved å nå sine mål, enten det først og fremst handler om å ha det bedre eller prestere bedre. Jeg er overbevist om at alle kan skape positiv endring i sitt liv, bare man er ærlig med seg selv og er villig til å gjøre den jobben som skal til. Som mental trener er jeg opptatt av bevissthet rundt verdier og identitet. Vet du hvem du er og hva som er viktig for deg, er det enklere å vite hvor du skal. Sånn er det, enten du er idrettsutøver, leder eller privatperson. Du er sterkere enn du tror!

Høsten 2018 hadde jeg et engasjement som leder og mental trener hos RAW Trening. Det ga meg mye bra faglig input og erfaring. Fine, dyktige folk med et helhetsperspektiv på mennesket. Nå er jeg i gang med spennende prosjekter på egne bein. I vår har jeg arrangert workshopen Våg og ta plass sammen med Silje Torp, og til høsten Fast & Slow Camp på den italienske riviera med Gyri Helèn Werp. Jeg elsker å skape møteplasser der du får både fysisk og mental trening. Sikkert noe som henger igjen fra KK-tiden, der jeg i sin tid var med å starte KK-mila og KK Camp i Tyrkia. Denne våren har jeg også startet et spennende samarbeid med Norges Basketballforbund, med mental trening båe for spillere og trenere på u-landslagene.

Litt mer om bakgrunnen

Det måtte bli mediebansjen, jeg som er vokst opp med lokalnyheter til frokost, middag og kvelds. Min far var redaktør i lokalavisa hjemme i mange år, en jobb eldstebroren min overtok da pappa gikk av med pensjon. Yngstebror er gravende journalist i naboavisa , mens jeg endte opp med hovedfag i medievitenskap på Blindern og senere jobb i mediehus som NRK, Egmont og Aller Media.

Medielivet har på mange måter formet meg til den jeg er i dag.

Ja, på den måten at jeg liker når ting skjer. Og jeg liker å stille spørsmål. Jeg har lang erfaring med redaksjonell ledelse og omstilling. Jeg har vært sentral i etableringen av KKs store livsstilsunivers, med KK-MILA (gateløp i Oslo med over 7000 deltakere på Bislett stadion), KK-DAGEN (inspirasjonsdag) og KK CAMP (treningsreiser til Tyrkia), i tillegg til å utvikle blader som KK LIVING, KK STIL og KK SPORTY. Jeg var sentral i omleggingen av KK fra tradisjonelt ukeblad til et moderne flermedialt livsstilsbrand, noe som har resultert i flere priser – den gjeveste er Årets magasin.

Så du kan vel tenke deg at det var litt av et valg jeg tok i 2015 bestemte meg for å slutte i jobben som sjefredaktør for Aller Medias kvinneportefølje uten å ha noe å gå til. Jeg hadde lyst til å røske skikkelig opp. Kjenne skikkelig etter hvor veien skulle gå videre. Få nytt påfyll og inspirasjon etter en lang periode med nedbemanningsrunder og kostnadskutt. En bra beslutning, skulle det vise seg!

Jeg kastet meg snart over det som inspirerer meg aller mest: Positiv utvikling.

Og resten er historie, som det heter. Jeg tror at erfaringene med store omlegginger i eget liv har gitt meg en ekstra forståelse for hva endringsprosesser handler om i møte med kunder som ønsker å ta grep.

Som mental trener og rådgiver kombinerer jeg lang praktisk ledererfaring med effektive verktøy for endring og vekst. Ta kontakt for individuelle samtaler, workshops eller foredrag. Lurer du på om mental trening er noe for deg? MENTAL TRENING ER FOR ALLE.

hilde.beate.berg@gmail.com
Close