Om meg

Mental trener, coach, storyteller… Jeg elsker å hjelpe mennesker i en utviklingsprosess. Det er det jeg bruker mesteparten av tiden min på. Og jeg elsker å formidle historier, enten det er her eller på Instagram, der jeg gir daglige tips. Kan nevne at jeg denne vinteren (2020) har jeg skrevet bok, historien om SNØ, verdens råeste innendørs alpinanlegg, der jeg har intervjuet menneskene bak den ville visjonen.

Det å jobbe med prosesser som gjør folk sterkere, gladere , bedre og tydeligere for seg selv og andre! Det å hjelpe folk med å finne gullet, ressursene sine.  Ja, det er sånt som gir stor mening for meg. I 2016 startet jeg med mental trening og coaching (NLP, nevrolingvistisk programmering) og har etter hvert tatt flere sertifiseringer som har endt opp i NLP Professional Coach. Tipper at det blir flere med tiden… Jeg er  i tillegg sertifisert NLP Business Coach, Helsecoach og Mindfullnessinstruktør — og ikke minst har jeg spesialisisert meg som mental trener, med mer spisset fokus på idretts- og prestasjonspsykologi.

Som mental trener ønsker jeg selvfølgelig at flest mulig skal oppleve gleden ved å nå sine mål, enten det handler om å ha det bedre eller prestere bedre. Ikke minst er jeg opptatt av veien frem, for prosessen er ofte målet i seg selv. Jeg er overbevist om at alle kan skape positiv endring i sitt liv, bare man er ærlig med seg selv og er villig til å gjøre den jobben som skal til. Som mental trener er jeg opptatt av bevissthet rundt verdier og identitet. Vet du hvem du er og hva som er viktig for deg, er det enklere å vite hvor du skal. Sånn er det, enten du er idrettsutøver, leder eller privatperson. At du er sterkere enn du tror, er ingen klisjè.

En av mine overbevisninger er at det aldri er for sent å få til endring, derfor bruker jeg ofte hashtaggen #aldriforsent når jeg legger ut stories på Instagram. Noe av det mest inspirerende jeg vet, er når mennesker ser mulighetsrommet som ligger der: Kanskje jeg ikke er for gammel til å begynne på det kurset likevel? Mye derfor at jeg våren 2020 er ambassadør for nettstedet løpetrening.no, for å vise både for meg selv og andre at det aldri er for sent å ta sin plass i feltet. Jeg har lenge vært opptatt av løping, i år vil jeg forbedre!

En annen overbevisning jeg har, er at talent best utvikles i trygge rammer. For å utvikle oss må vi ut på glattisen, men da skal det også være greit å prøve og feile. Derfor legger jeg vekt på smil og glimt i øyet. Det er en naturlig del av meg, men også noe jeg er bevisst som mental trener.

Jeg brenner for å skape møteplasser for utvikling og vekst, og jeg elsker kombinasjonen fysisk og mental trening. Høsten 2019 arrangerte jeg treningscamp på den italienske riviera sammen med venn og tidligere KK-kollega Gjyri Helèn Werp. Fantastisk gøy! Da vi jobbet sammen i KK, etablerte vi treningscamper i Tyrkia, som i dag går under navnet Apollo Treningscamp — for ikke å glemme KK-mila, et annet årlig event jeg er veldig stolt over å ha vært med å etablere. Jeg hadde også et samarbeid med mentaltrener, PT og skuespiller Silje Torp i fjor. Vi arrangerte workshopen Våg og ta plass! våren 2019, en camp som kombinerte nettopp mental trening med fysisk aktivitet. Veldig inspirerende og om et viktig tema: Det å tørre å ta plass, våge mer, vise mer av seg selv.

Her er mitt liv! Neida, men her er litt til…

Det måtte bli mediebansjen, jeg som er vokst opp med lokalnyheter til frokost, middag og kvelds. Min far var redaktør i lokalavisa hjemme i mange år, en jobb eldstebroren min overtok da pappa gikk av med pensjon. Yngstebror er gravende journalist i naboavisa , mens jeg endte opp med hovedfag i medievitenskap på Blindern og senere jobb i mediehus som NRK, Egmont og Aller Media.

Medielivet har på mange måter formet meg til den jeg er i dag.

Ja, på den måten at jeg liker når ting skjer. Og jeg liker å stille spørsmål. Jeg har lang erfaring med redaksjonell ledelse og omstilling. Jeg har vært sentral i etableringen av KKs store livsstilsunivers, med KK-MILA (gateløp i Oslo med over 7000 deltakere på Bislett stadion), KK-DAGEN (inspirasjonsdag) og KK CAMP (treningsreiser til Tyrkia), i tillegg til å utvikle blader som KK LIVING, KK STIL og KK SPORTY. Jeg var sentral i omleggingen av KK fra tradisjonelt ukeblad til et moderne flermedialt livsstilsbrand, noe som har resultert i flere priser – den gjeveste er Årets magasin.

Så du kan vel tenke deg at det var litt av et valg jeg tok i 2015 da jeg bestemte meg for å slutte i jobben som sjefredaktør for Aller Medias kvinneportefølje uten å ha noe å gå til. Jeg hadde lyst til å røske skikkelig opp. Kjenne skikkelig etter hvor veien skulle gå videre. Få nytt påfyll og inspirasjon etter en lang periode med nedbemanningsrunder og kostnadskutt. En bra beslutning, skulle det vise seg!

Jeg kastet meg snart over det som inspirerer meg aller mest: Positiv utvikling.

Og resten er historie, som det heter. Jeg tror at erfaringene med store omlegginger i eget liv har gitt meg en ekstra forståelse for hva endringsprosesser handler om i møte med kunder som ønsker å ta grep.

Som mental trener og rådgiver kombinerer jeg lang praktisk ledererfaring med effektive verktøy for endring og vekst. Ta kontakt for individuelle samtaler, workshops eller foredrag. Lurer du på om mental trening er noe for deg? MENTAL TRENING ER FOR ALLE som ønsker å bli sterkere i hodet og ta ut mer av gullet som bor i en.

hilde.beate.berg@gmail.com
Close