IMG-2770-745x1024

Jeg har skrevet boka om SNØ

På oppdrag for 07 Media har jeg skrevet boka om SNØ, verdens råeste innendørsanlegg for snøopplevelser.

Ikke bare fortellingen om en skihall, men en fascinerende historie om hvordan en vill idè kan bli til noe helt unikt av internasjonal klasse i ei lita steinrøys langs E6’en. Det er historien om visjonen, troen og gjennomføringskraften.

Jeg har intervjuet de sentrale aktørene og SNØ-ambassadørene: Olav Selvaag, Stein Erik Hagen, Olav Thon, Marit Bjørgen, Kjetil Andrè Aamodt, Jarle Aambø, Thomas Thiis Evensen med flere. OG med forord av selveste Erna Solberg.

Unikt prosjekt

Er selvfølgelig superstolt — og takknemlig for inspirerende og lærerike samtaler med til sammen 16 personer som har gitt meg et unikt innblikk i økonomiske, politiske og menneskelige prosesser. Ja, rett og slett innsyn i hvordan man gjennomfører et prosjekt til 800 millioner kroner. Et nytt nasjonalanlegg av internasjonale dimensjoner. På mange måter et studium i hvordan overkomme motstand. Som Selvaag sa det i intervjuet på kontoret i Selvaag Gruppen: Det har vært som en vei med mange illrøde trafikklys langs veien. Hvor tilfredsstillende må det ikke være å nå stå på enden av veien og se alle lys lyse grønt. Eller enden: Bydelen som nå har reist seg i Lørenskog er bare starten på en langt større visjon som inkluderer enda mer av det man ser rundt SNØ i dag: Næringsvirksomhet, kompetansesenter, opplevelseskonsepter og boliger for folk flest — Olav Selvaag den eldres gamle visjon.

Aldri stått på nedoverski…

Med et knallbra team hos 07 Design, har det blitt et praktverk jeg er stolt av å ha vært med på. Fantastiske bilder, nydelig design. 13 intervjuer og 16 intervjuobjekter som har fortalt historien om SNØ fra sitt ståsted. Det de har felles, er ståltro på visjonen. Hårete ambisjoner. Mot til å kaste seg ut i det. Og en fantastisk gjennomføringskraft.

Historien om SNØ. En historie skrevet av en sørlending som aldri har stått på nedoverski.