IMG-0208

DINE MÅL 2021: 10 spørsmål som får deg i gang

Ja, så fikk vi oss ikke helt den starten på 2021 som vi hadde håpet. Litt tungt å slepe seg til startstreken midt i lock down og pandemi. Men året er fortsatt ungt. Jeg republiserer her en sak for deg som vil lage deg gode mål som inspirer deg til den innsatsen som skal til. 

I år skal du naile det! Du øker muligheten for å nå målene dine om du lager deg mål med kvalitet. Her er 10 spørsmål du kan stille deg

  1. Hva er grunnen til at du vil nå dette målet? Er det noe du virkelig ønsker deg? (og ikke er noe du må eller bør.) Målet bør være attraktivt! Du må kjenne at DETTE, ja, dette er noe du er tent på! Målet må skape positive følelser i deg.
  2. Er du villig til å gjøre det som skal til? JAAAA, håper jeg du svare her… Om målet er viktig nok for deg, er du villig til å investere tiden og innsatsen som skal til.
  3. Hvor bestemt er du på å nå målet ditt? Bestem deg for å gjennomføre uansett hva. Tips: Bestem deg skikkelig! Det aktiverer viljestyrken din.
  4. Hvor konkret og målbart er målet ditt? Sånn at du vet nøyaktig hvor du skal, og når du er i mål.
  5. Hvor realistisk er det at du når det? Målet skal være noe å strekke deg etter sånn at du opplever det som utfordrende nok, men også mulig å nå. Det gir mestringsfølelse. Urealistiske mål svekker motivasjonen.
  6. Når skal du nå det? Dato, please. Da vet du, liksom.
  7. NB! Og hvordan? Superviktig å lage en plan med delmål som gir deg mestringsfølelse og motivasjon underveis.
  8. Hva er de potensielle hindrene du kan møte på din vei — og hvordan løser du dem? Bruk litt tid på å tenke gjennom denne her… ikke så gøy å tenke på alt som kan stoppe deg, men er definitivt verdt det.
  9. Hvilke ressurser i deg selv trenger du å hente frem for å nå målet? Fokus? Ro? Tålmodighet? For å nevne noen eksempler på psykiske ferdigheter som bor i deg. Mobiliser de sterke sidene dine du spesifikt trenger.
  10. Hvordan vet du at du er i mål? Hva skal du se – høre – føle? Kjenn på følelsen. Se deg selv tydelig i mål. Fôr hjernen din med bilder som drar deg fremover mot det du vil ha. På dager med lav motivasjon, er det dette bildet du trekker opp av hatten og som minner deg på at alt slitet er verdt det.
Liiiitt nærmere mål… Foto: @marikafoto

LES OGSÅ: Redaktør i eget liv

Reflekter over hva målet ditt vil gi av positive konsekvenser på kort/lang sikt. Lag deg gode rutiner som gjør det enklest mulig i det daglige. Tenk langsiktig, du ønsker sikkert at endringen skal vare. Og ikke minst: Våg å feile! Et annet ord for utvikling.

Kjørr!! Dette klarer du! 🚀🚀🚀👊🏻 #mål #mening #motivasjon #mentaltrening #kickstart2021 #aldriforsent

LES OGSÅ: Dypt savnet: Motivasjonen

Alle bilder: @marikafoto

#DINEMÅL2021: Jeg er her om du vil ha trøkk ut av startblokkene i det nye året. Mitt mål er alltid at du når dine. Send uforpliktende e-post: hilde.beate.berg@gmail.com