Her er ordene som minner meg på den viktige balansen.

Don’t forget the to do-list, but remember to write a to be-list too.

Dette var Virgin-eier Richard Bransons happy mantra ved inngangen til nytt år. Syns det er så fint: Happy mantra. Et mantra fyller deg med ord for sjelen og minner deg på hvor du skal ha fokuset ditt. Ord som styrker deg. En påminnelse om balansen jeg vil ha i livet mitt: Mellom å gjøre og være, mellom å yte og bare være uten forpliktelser… Fint å få den påminnelsen her jeg står i startblokka til det nye året.

Jeg får alltid behov for å reflektere litt ekstra rundt årsskiftet.

I år mer enn noensinne, med kriseåret vi nå legger bak oss. Særlig i romjula bruker jeg en del av tiden til å tenke gjennom året som har gått, oppsummere, evaluere, se de store linjene.

Foto: @marikafoto

Hvor er jeg nå sammenlignet med for et år siden? Hva har vært positivt, hva var nedturene, hva har jeg lært? Det er fremfor alt et tidspunkt der jeg ser fremover, og legger planer for det nye, blanke året. Jeg pleier å skrive ned små og store mål jeg har lyst til å gjøre på viktige områder av livet mitt. Da tegner jeg et tre.

Et tre er en klassisk metafor for vekst.

I røttene skriver jeg verdiene mine, vanligvis tre, men kan være opp til fem (smart å ikke ha for mange). Stammen er visjonen min, en fremtidsdrøm jeg aldri vil slutte å strekke meg mot: Hjelpe flest mulig til mer glede og utfoldelse. Hovedgreinene er de viktigste målene mine, og de deler jeg opp i mindre greiner som blir delmål. Til slutt blir det et frodig tre av greiner med de ulike aktivitetene. En visuell fremstilling som gjennom året minner meg på hvor jeg skal ha fokuset. Det inspirerer meg. Noe som vokser og gror.

Dag 3 2021: Lys, luft og oversikt. Foto: Privat

Balansen mellom å gjøre og være. Stabilitet og vekst. Nåtid og fremtid. Et happy mantra jeg tar med meg inn i 2021.

___________________

#DINEMÅL2021: Ønsker du trøkk ut av startblokkene? Jeg hjelper deg så gjerne med mål, to do-og to be-lister og andre ting du trenger å fokusere på dette året og på lengre sikt. Send en uforpliktende e-post til: hilde.beate.berg@gmail.com