IMG-0540

Var 2020 helt ubrukelig?

Jeg tar et lite tilbakeblikk på dette året før jeg kaster konfetti og smellbongbonger over det nye.

Ingen tvil om at 2020 var et ekstraordinært kjipt år både i et globalt, nasjonalt og lokalt perspektiv. Men året hadde også noe bra å by på, hadde det ikke?

Jeg er for tiden med i en undersøkelse i regi av Norges Idrettshøyskole. Rett før julaften kom runde to av spørreskjemaet. Temaet var motivasjon, og ett av spørsmålene var om jeg gjennomførte trening også etter omfattende endringer i livet, som etter en skilsmisse, dødsfall i familien, flytting m.m. Hm, ja… har jo opplevd alt dette i løpet av året, pluss noen til. Så kom det plutselig en pandemi. Joda, har da trent.

LES OGSÅ: Korona: Mentale ferdigheter du trenger nå

Litt personlig

Jeg har valgt å åpne døra mi litt på gløtt om meg og mitt i år. Dratt litt mer personlige saker inn i Instagramfeeden. Det er mye jeg naturlig nok ikke har delt. Personlige kriser kan være vanskelige å snakke åpent om fordi de er så, ja, personlige. De involverer ofte flere. Noen kriser kommer brått, andre sniker seg innpå. Noen er resultatet av egne beslutninger, andre ikke. De er uansett tilstander utenfor normalen. Sånn som dette året har vært for oss alle.

Frogner House Apartements mellom Slottet og UD. Plutselig var jeg der, liksom.
Lun hotellfølelse og glimt av by. Litt solskinn.
Scene fra Jon Fosses skuespill: «Nokon kjem til å komme».

Kriser er ofte så ensomme. Men jeg liker å tenke at vi er en gjeng i samme båt, særlig i år med en felles covidkrise. Alle opplever vi kriser i livet, enten det er samlivsbrudd, noen vi er glad i som dør eller mister jobben. Det har jeg villet alminneliggjøre ved å åpne døra opp littegrann. Jeg har ikke tatt deg inn i mitt innerste. Jeg har likevel utfordret meg selv på å ta deg så nær som jeg har kunnet i små drypp gjennom året. Jeg har helt klart tatt deg med inn i sårbare rom. Ting som du har lest i forbifarten, glemt i neste sekund. Kanskje en setning har hengt seg med videre fordi du har kunnet relatere deg til den. Håper det.

LES OGSÅ: På min mentale treningsplan: Resiliens

Lykkepress?

Livet som en lang og glossy Instagramfeed. Vi vet jo at det ikke er sånn, likevel sammenligner vi oss med andre og lar oss påvirke av folks tilsynelatende vellykkede fasader. Men så er det jo ikke bare lykke eller bare sorgen. Midt i kriser kan du ha det fint. Du kan le og smile blekt. Jobbe som normalt. I det ene øyeblikket står du selvmedlidende og ser ut av vinduet. For så å humre av deg selv når du får øye på den stusselige blomsterpotta borti kroken. Avleggeren du tok med deg da du dro. Men etter hvert fortsetter du. Kanskje du stopper litt opp ved vinduet, men så kjenner du at du er sulten. Og så tar du deg en brødskive.

Nei, noe så stusselig! Ser nesten regissert ut. Men her var blikket like grått som sensommerværet, jeg lover.
Frodigere nå! Orkideen er kjøpt på Kiwi’en nedenfor Solli plass. Ingen vits i å investere i digre blomsterpotter når du likevel skal flytte… et eller annet sted på et eller annet tidspunkt.

LES OGSÅ: Mål 2020: sli får du oversikt

Jobbåret

Du kan uansett ikke stå der og henge. Gudskjelov har du jobben din. Men, hei, der kom det jo en pandemi. Oppdrag som forsvinner ned i avløpet. Har ikke tid til pandemier, jeg, som er midt i livskriser. Sånne kriser gjør en jo så selvopptatt. Pandemien skapte helt klart uro og usikkerhet midt oppi alt sammen. Jeg øvde meg på å flyte litt med. Sånn er det noen ganger. Du må tørre å miste litt kontrollen.

Lampa var en smart investering i 2020. I kriser skal i hvert fall lyset være mykt og flatterende.

Vekst!

Det er typisk å henge seg opp i alt som var dritt. Men faktum er at det har vært mange lyspunkter også. Jeg har hatt en fin økning i antall kundesamtaler i år, særlig onlinekunder, naturlig nok. Jeg har hatt kunder på hjemmekontoret når coviden har tillatt det, jeg har syklet byen på kryss og tvers og møtt dem der det passer best. Jeg har sparret i vakker natur og opparbeidede parker. Det har vært spennende å jobbe med idrettsutøvere med fokus prestasjon. Selvfølgelig like flott å møte pensjonisten.  Her kan du lese noen tilbakemeldinger.

Webinaråret

Jeg har, som deg, lært meg flere skills! Som resten av nasjonen har jeg tatt et stort steg online. Jeg har kjørt flere live webinarer, bl.a i regi av Journalistskolen.no og Norges Basketball Forbund. Jeg har hatt spørretimer, workshops. masterklasser med ulike temaer og div. online foredrag om mental trening.

Med litt bedre tid, har jeg kjent en ny, kreativ giv på egne prosjekter. Jeg har også, midt i dette kollektive, nasjonale lavblusset, hatt behov for å utvikle meg, så i høst har jeg hatt min egen mentor. Eller, jeg har flere, men én jeg har hyret inn profesjonelt. Det har vært veldig givende.

Klar for kickoff-webinar med Vivian Songe, Journalistskolen.nos gründer. Det har virkelig vært gull dette året å ha så fine og dyktige samarbeidspartnere.

Godt å se deg, 2021!

Flere potensielle samarbeidspartnere har banket på døra inn mot 2021. Det er oppløftende!  Nå closer vi snart 2020. Jeg tar med meg erfaringene året ga meg. Jeg orienterer meg oppover, mot lys og muligheter, men kjenner tyngden og kjernen. Jeg minner meg på hvem jeg ønsker å være: En som bidrar til glede og livskvalitet.

Tusen takk til kunder, samarbeidspartnere og følgere. Dere har betydd utrolig mye i dette sære året. Gleder meg til fortsettelsen!

Det positive med kriseår, er at de gjør oss rikere på erfaringer. Det kan åpne opp for nye erkjennelser. Sånn kjenner i hvert fall jeg det. Jeg er faktisk blitt mye rikere. Ikke på gods og gull, men på langt viktigere saker. Det tar jeg med meg inn i 2021.

Så 2020 har ikke vært helt ubrukelig. Tenker nå jeg.

Hva tenker du?

LES OGSÅ: Mål 2020: 10 spørsmål som får deg i gang

Mission completed, 2020. Her fineste Nina Dobloug som dro meg elegant i mål  til ny rekord. Kom i mitt livs beste form, faktisk, takket være Løpetrening.no. Og meg selv.
Mange lattermilde øyeblikk med Daniel Tømmerbakke, superdyktig PT og mannen bak Instagramkontoen Treningsviten. Nå må du få has på overkroppen min, sa jeg til Daniel.

____________________________________

KICKSTART 2021! Gi deg selv den beste starten på året. Kanskje du trenger å styrke troen på deg selv. Kanskje du trenger å senke skuldrene, være mer tilstede. Leve mer. Prestere bedre. Kanskje du vil ta store eller små grep, men trenger  support. Som din mentale PT hjelper jeg deg gjerne mot dine mål og drømmer. Send meg en uforpliktende e-post i dag!