38343-1024x768

Livet på Frogner House

REKLAME – Frogner House Apartments: Tiden flyr! Allerede vært her i tre uker. Så hvordan går det med mitt nye liv i urbane strøk?

Jeg hadde behov for en smooth overgang etter et oppbrudd. Så langt har dette vært et kjærkomment hvileskjær: En ferdig møblert leilighet med fleksibel lengde på leiekontrakten før neste stoppsted.

Hei, urban life…

Så hvordan føles det å skifte livsstil? Ja, for det er  sånn det føles akkurat nå. Mye er nytt — de ytre rammene, omgivelsene… De siste tjue årene har jeg bodd i sentrumsnære, men rolige og relativt grønne strøk: Ekeberg og senere Nedre Bekkelaget. Der har jeg trivdes veldig godt. Hvordan skulle det bli å rykke meg selv ut av dette? Nå bor jeg midt i sentrum med bygårder rundt meg. Gata «mi», Arbinsgate, er rolig og stille, likevel med surrealistisk lett tilgang til alt. Jeg har parkert bilen sammen med flyttelasset og tråkker rundt på den gamle sykkelen min.

Gi meg fem minutter, så er jeg der. Ja, overdriver ikke.

Jeg gjenoppdager områder jeg ikke har besøkt på lenge. Får et nytt nærblikk på byen. Sykler ut til Bygdøy, får vind i håret… tropper svett opp til jobb- og kundemøter, bader på Tjuholmen… Sommeren har vært en fin årstid å flytte på, det føles lettere og lysere enn det kunne fortonet seg med flat sidevind litt lenger ut på høsten.

LES OGSÅ: Min nye base

God stemning

Alt er selvfølgelig ikke rosenrødt. Ny livssituasjon, mange ting å ta innover seg. Plutselig er det for eksempel mer alenetid. Jeg trives i mitt eget selskap, men kan også kjenne på rastløshet og småstusselige stunder. Den bøtta med Ben&Jerry’s som jeg vanligvis unner meg etter ukas siste løpetur, føles liksom litt stusseligere nå. Ja, ikke at det på noen måte stopper meg…  Prøver ikke å være Superkvinnen som skal fikse alt på en gang. Jeg vet det er en overgang. Og tar det step by step.

Jeg utsetter meg for ubehaget i det å rykke meg selv opp fra det kjente.

«De kjente rammene er borte, du føler at du mister litt kontroll. Du må anstrenge deg mer, men det går bra. Det vokser du på», ville jeg kanskje ha sagt om jeg hadde møtt meg selv som coach. Må faktisk si at jeg føler meg ganske tilpasningsdyktig. Grunnleggende er stemningen våken og optimistisk. Som det mentoldropset du får gysninger av, men som vekker deg litt opp.

When was the last time you did something for the first time?

To be continued. Mitt liv i bilder nedenfor.

Dette er Frogner House

Frogner House Apartments tilbyr korte og lange leieperioder (1-30 og 30 netter +), og holder til på ikke mindre enn 17 sentrale adresser i Oslo og Stavanger — steder som er spesielt utvalgt for formålet. Konkurransedyktige priser, ikke noe depositum, vaktmester inkludert og med mulighet for å bestille en rekke tilleggstjenester. Botilbudet passer for de fleste: For deg som er turist, som er student, for deg som pusser opp boligen din og trenger et sted å bo for en periode, for deg som skal jobbe i byen en stund. Og for oss som trenger smoothe overganger…

Første sykkeltur til Bygdøy. Løs og ledig stemning – bare spør kjettingen.
Kaffekopp med egen logo… fjong start på dagen for meg og pulverkaffen.
Lett henslengt på Solli plass. Har fått naborabattkort hos Espresso House og er muligens blitt litt varm i trøya.
Mitt nye liv. For det meste fint.
Min gamle venn, Carl Jørgen, bor like ved, og fôrer meg innimellom med middag.
Heisann, en oppvaskmaskin! Stadig nye ting å oppdage i min velutstyrte toroms.
Er på plass på Evo Oscarsgate! Deilig å komme i gang med litt styrketrening med beste PT’en, Daniel Tømmerbakke aka @treningsviten.
Tjuholmen er ikke bare busy. Til venstre er det restauranter og til høyre pumpes det jern, men akkurat her jeg sitter er det veldig rolig.