REKLAME — ny samarbeidspartner Frogner House Apartments: Så er jeg der, da. På den andre siden av et oppbrudd. Skal ikke snakke om det her, altså. Men i kjølevannet kommer alt det praktiske. Som hvor jeg skal bo.

Ikke alltid sånt er avklart når tiden er inne. Det er jo så mye annet. Ting tar tid, liv er vevd inn i hverandre. Det skal det fortsatt, men på en annen måte. Det å bo seiler kjapt opp som ett av de viktige spørsmålene. Ikke så rart: Det å ha ly, tak og vegger rundt seg tilhører jo livets mer grunnleggende behov. Jeg ønsker å eie, men ikke akkurat nå, så da ble leie alternativet. Må innrømme at jeg har sett litt mørkt på det å skulle ta med flyttelasset til noe som bare er midlertidig. Det er liksom så mye annet å bruke kreftene på. Men så oppdaget jeg Frogner House.

Et leilighetshotell er ikke som å bo på hotell…

Smooth løsning

Det vil si: Jeg kom over et sånt tilbud da jeg holdt mitt første webinar med Journalistskolen.no tidligere i vår. Jeg visste ikke at fullt møblerte korttidsleiligheter en gang eksisterte. Det har liksom ikke vært på min radar. Hos Frogner House kan du flytte inn i en møblert leilighet med ulike typer tjenester og lengde på leietiden. Vaktmester en telefon unna. Supersentralt. Og til en overkommelig pris.

Også så sentralt, da.

Frogner House tilbyr korte og lange leieperioder (1-30 og 30 netter +), og holder til på ikke mindre enn 17 sentrale adresser i Oslo og Stavanger — steder som er spesielt utvalgt for formålet. Ikke noe depositum og altså med vaktmester inkludert — et tilbud jeg gaaanske tidlig benyttet meg av (se nedenfor). Botilbudet passer for de fleste: For deg som er turist, som er student, for deg som pusser opp boligen din og trenger et sted å bo for en periode, for deg som skal jobbe i byen en stund, for oss som trenger smoothe overganger…

Ny urban utsikt.

Valget falt på en toroms i Arbinsgate 3 (riktig, Henrik Ibsen bodde i 1’ern..), som ligger i et stille, men sentralt område, med slottet og fjonge ambassader som nærmeste nabo. Leiligheten er overraskende romslig, har god takhøyde, er pent og moderne møblert — og føles faktisk som et lunt lite krypinn når jeg nå har installert meg. Det hjelper med personlige fotografier, noen lodne garnnøster og litt medbrakt nips.

Lun morgenstemning.
Medbragt vintage nips.

Det er uvant å ha gangavstand til alt igjen (bodde i sentrum for mange år siden), men klager ikke: Velter nærmest ut av senga for så befinne meg på et offentlig serveringssted med cappuchinokoppen i hånda. Jeg var nok mest spent på nærmeste løpetrasè, og så langt ser det ut til at Frognerkilen og Bygdøy blir mest aktuelt — med Frognerparken som en god nummer to. Upåklagelige løyper begge deler, da. Evo, som er «mitt» treningssenter, er også rett i nabolaget, både i Vika og i Oscarsgate. Sistnevnte blir nok stedet, siden jeg har en venn som trener der og en ekskollega som starter opp som PT på senteret i disse dager (han står forøvrig bak kontoen @treningsviten på Instagram og er veldig dyktig).

Må innrømme at det føles godt med noe kjent i det ukjente.

I de store overgangene i livet er det jo så mye som er nytt og ofte usikkert. Da må en bare akseptere at rammene er litt sånn for en periode. Du må gi deg selv tid til å reorientere deg. Stole på at løsningene kommer etter hvert om ikke de er helt klare fra start. Da gjelder det å skape trygghet i det midlertidige. For meg handler det blant annet om å komme meg raskt inn i rutiner. Rutiner gir trygge rammer når andre ting virker usikre. Og så hjelper det selvfølgelig å se mulighetene i det nye.

Vaktmester Thomas var en telefon unna da det oppstod en teknisk nødsituasjon: Av og på-knappen på apparatet bak der…

Et hjem gir fast grunn under føttene. Det gir ro og er et sted der du kan trekke deg tilbake, utfolde deg, samle krefter. Nå bor jeg altså på et midlertidig stoppested. Et sted som funker bra for meg der jeg er i livet mitt akkurat nå. En slags fast grunn i det midlertidige. Rart. Nytt. Spennende.

To be contined. 🙂

To plaketter montert ved  inngangen.