Før du setter deg mål, er det smart å få oversikt over «ståa» slik at du prioriterer det du faktisk syns er viktigst akkurat nå, og ikke bare hopper på en impuls.

Vanlig flyplasscene: Du går gjennom sikkerhetskontrollen og blir plukket ut for en kjapp kroppskanning. Ut med armene, beina fra hverandre. Kontrolløren sveiper over og så piper det et sted. Det må du gjøre noe med før du kommer deg videre. Sånn kan du også ta en sjekk på livet ditt. Sveip over viktige områder. Vi snakker ikke metall, men en aldri så liten mental skanning der du avdekker områder som «piper», altså der du kan ta grep om du ønsker det. En nyttig øvelse som passer perfekt nå foran et nytt år.

Du tar altså en sjekk for å få litt bedre oversikt over ståa i livet ditt.

Da blir det lettere å se hvor du skal fokusere fremover. Områder du skanner, er f eks jobb/karriere, fysisk/psykisk helse, familie, venner, fritid, økonomi… Tenk gjennom hvor du har det bra og hvor det skurrer litt. Gi deg gjerne poeng på hvert område fra 1 til 6, der 1 er ikke så bra og 6 er veldig bra. Reflekter over hva som er viktig for deg på dette området. Hvor er du nå og hvor ønsker du å være? Hvor mange poeng ønsker du å ha på dette området neste år? Fokuser på det store bildet og vær ærlig med deg selv. Når du har fått deg oversikt, går du videre til neste stopp: Hvordan du skal komme deg dit du ønsker deg. Du definerer med andre ord mål på de områdene du ønsker å gjøre noe med. Hvordan du spesifikt gjør det, kan du lese om her:

MÅL 2020: 10 spørsmål du kan stille deg.

Foto: @marikafoto

Mental trening 2020: Jeg er her om du ønsker trøkk ut av startblokkene i det nye året. Send e-post til: hilde.beate.berg@gmail.com