På tide med en liten update!

Blir jo mye mentalt, da

Ikke til å stikke under en stol at mye av jobblivet mitt handler om mental trening, enten det er individuelle samtaler eller workshops. Det er nok fortsatt mange som tenker at mental trening kun er for idrettsutøvere og toppledere med sterkt prestasjonsfokus. Det er det selvfølgelig fortsatt, men stadig flere har skjønt at mental trening er for alle.

Det handler om å få frem det beste i deg, skape den endringen og fremgangen du ønsker. Ikke minst gjøre deg mer mentalt robust og ha fokus på det du kan gjøre noe med — deg selv — fremfor de tingene du ikke kan gjøre noe med. Mental trening gir nyttige verktøy som du kan bruke på alle områder av livet, enten du ønsker å få bedre selvtillit, prestere bedre, takle stress og press, få økt fokus og tilstedeværelse.

Som mental trener liker jeg å jobbe med ulike problemstillinger — både det som handler om å prestere bedre på idretts- eller jobbarenaen og det som handler om å få bedre livskvalitet. Ikke at det er noen motsetning her, for alt påvirker jo hverandre — og det handler om å få ut det som er ens potensiale. Jeg har både idrettsutøvere, ledere og privatpersoner på kundelisten min.

En mental trener er ingen terapeut eller behandler, men en trener du har på samme måte som du bruker en PT for å trene opp de fysiske musklene. Det handler om systematisk trening av mentale ferdigheter over tid. Altså kontinuerlig trening av de mentale musklene. Det er individuelt hvor lenge en slik prosess pågår, noen ganger uker og måneder, noen ganger år, alt etter hva en ønsker å jobbe med.

Er dette noe du er nysgjerrig på, så tar jeg fortløpende inn nye kunder. Kontakt meg her for nærmere info og/eller booking av samtale.

LES OGSÅ: Inni hodet mitt tror jeg at jeg er en toppidrettsutøver

Work, work, workshop

Jeg brenner for formidling, og workshops er et format jeg trives godt med. Som gruppe får en jobbet med stoffet gjennom praktiske øvelser og dialog, noe som gir god læring. I 2018 holdt jeg/bidro på flere workshops og foredrag med bl.a. disse temaene:

  • Introduksjon til mental trening (for ymse idrettslag)
  • Mentale forberedelser (U16-landslaget i basketball før EM i Sarajevo sommeren 2018)
  • Innføring i mentale teknikker: Visualisering og spenningsregulering (bidrag på sertifiseringskurs Raw mental trener level 1)
  • Bli tryggere på å presentere (bidrag på kurs i VR-teknologi og mental trening, RAW Trening)
  • Kommunikasjon og selvledelse (kursrekke for ansatte og mellomledere, Oslo Taxi)
  • Personlig merkevarebygging (div. en til en-samtaler og workshops)

Den røde tråden i dette er kommunikasjon og positiv utvikling. Fokuset mitt uansett format er å inspirere, spre kunnskap og refleksjon rundt endringsprosesser for derved å skape resultater. Kort og godt at du skal få til det du/bedriften/organisasjonen ønsker å oppnå.

Her er noen stikkord om workshoper jeg holder nå:

Premiere 27. april! Våg å ta plass! 

27. april blir det premiere på workshopen VÅG Å TA PLASS!, en workshop utviklet i samarbeid med fantastiske Silje Torp — skuespiller, PT og mental trener. Workshopen er for alle som synes det er utfordrende å ta plass og heve stemmen når du trenger det — og det kan jo de fleste av oss kjenne på i ulike situasjoner. Det blir «mat» for både hode, hjerte og kropp, med fysisk trening, mental trening, inspirasjon  — og lek! Velkommen til en annerledes workshop med latter, refleksjon og lave skuldre! Dette gleder vi oss veldig til!

Her finner du mer info og påmelding.

NYHET! «FAST & SLOW» CAMP på den italienske riviera

Madre mia! Min kjære venn og makker fra KK-tiden, Gjyri Helèn Werp, og jeg har reservert et helt hotell på den italienske rivieraen! Vi startet jo i sin tid KK treningscampene i Tyrkia, og som gamle reiseledere er det selvfølgelig på tur vi skal når vi nå slår våre pjalter sammen igjen. Campen foregår fra 6. til 10. september i den rustikke, lille perlen Laigueglia, som ligger halvannen times kjøring fra Nice. Det blir en helt nyyydelig kombo av fysisk trening, mental trening, inspirasjon, sol, sjø og nytelse i fantastiske omgivelser. Vi har rett og slett komponert vår drømmecamp. Gå og sjekk stories’en min på Instagram (@hildebeateberg) for litt videoer og bilder – og for all del: Klikk deg inn her for utfyllende info og påmelding. OBS! Begrenset antall plasser.

Introduksjon til mental trening

Har du/bedriften/foreningen/vennegjengen lyst til å lære effektive verktøy for endring og mental robusthet? I denne workshopen får du en introduksjon til mental trening og de mest sentrale verktøyene. Workshopen skreddersys etter behov både i innhold og lengde. Ta kontakt for nærmere info. Gjøres også som foredrag.

Mentale forberedelser

I denne workshopen jobber vi spesielt med mentale verktøy som er særlig effektive når man skal forberede seg inn mot konkurranser, mesterskap, presentasjoner og i situasjoner der vi skal prestere litt ekstra. Sentrale temaer er målsetting, visualisering, avspenning, indre dialog og mentale rutiner. Ta kontakt for nærmere info. Gjøres også som foredrag.

LES OGSÅ: Suksess som kommer innenfra

Du er mer en CV’en!

I denne workshopen med jobb og karriere som tema, jobber vi med de ressursene og egenskapene som ikke synes på CVen, men som er viktige styrker og unike egenskaper hos deg. Hva er personlig merkevarebygging og hvordan kan det hjelpe deg til å få bedre gjennomslag? Hvem er du og hva er dine unike egenskaper? Dette er bl.a. spørsmål vi besvarer, og vi jobber med din personlige elevetor pitch, som er nyttig å ha når du presenterer deg på ulike plattformer. Workshopen skreddersys etter behov og holdes også som foredrag og individuell prosess f eks mot ledere, gründere og andre som ønsker å fremstå mer tydelig og synlig.

Historiefortelling

Journalistikk og storytelling vil alltid stå mitt hjerte nær, derfor driver jeg bl.a. med denne bloggen. Jeg har en konto på Instagram (@hildebeateberg) der jeg deler tips, inspirasjon, solnedganger og lodne dyr (fortrinnsvis hunden min). I tillegg til å jobbe med mental trening, tar jeg også på meg oppdrag som spenner fra mer overordnet strategisk merkevarebygging til innholdsproduksjon. Mental trening og merkevarebygging er faktisk en spennende kombinasjon! De to 0mrådene har mer til felles enn man kanskje skulle tro, da begge deler handler om kommunikasjon og bevissthet rundt hvem man er og ønsker å være — identitet, verdier og ressurser. Det handler om å dyrke det beste i seg selv, sine unike ressurser og være tydelig på hvem man er. For å finne ut av det, må man stille de gode spørsmålene — som man gjør både i journalistikk og coaching — om enn på litt ulike måter.

Ok, det var litt om meg og mitt! Håper vi ses, enten her eller til samtaler og workshops!

LES OGSÅ: Redaktør i eget liv

Foto: Privat