IMG_7557-1024x1024

Redd for å feile? Les dette sitatet

 

Nelson Mandela: – You never loose. You either win or learn.

Det er frykten for å feile som ofte stopper oss fra å gjøre ting som er litt ut av komfortsonen. Frykt er en følelse vi ikke har så mye bruk for med mindre vi er utsatt for fysisk fare. En skikkelig begrensende følelse, spør du meg. Men hva er det verste som kan skje om det ikke går som planlagt? At jeg blir skuffet over meg selv? At jeg ikke lever opp til andres forventninger?

Jeg minner meg selv på dette sitatet når jeg står foran noe og jeg føler meg litt liten. Eller når ting går rett vest. For sitatet minner meg på at ok, så gikk det ikke som jeg ville, men hva har jeg lært? Hva kan jeg ta med videre av nye erfaringer?

Klarer jeg å se på det sånn, er det en mer konstruktiv måte å møte verden på enn å være redd for å hoppe fordi det muligens kan gå galt. Det letter litt på presset jeg legger på meg selv. For det er som regel jeg som stiller de høyeste kravene.